Forums >> IBM Power Systems >> (QGPL) IBM i
IBM client access for v5R4 not working on widows server 2012
by: valmes

Jump to: 






valmes

IBM client access for v5R4 not working on widows server 2012

Posted:
IBM client access for v5R4 not working on widows server 2012

Hi,

I spent a lot of time tring to solve this problem without success. I'm devoloping a web site that can be link to DB2 database (AS400). I use on my developper machine (windows 7 64bits + VS2013) ibm client access V5R2 and it works fine when from my app i want to access DB2 data. But on the server (Windows 2008 R2 64bits) when i deploy my app, I have a problem with the same ibm client access. I get error like this : http://nsa37.casimages.com/img/2016/11/29/161129093305834358.png

I have try multiple way to solve it without success.
really need help. Thanks a lot






bvstone

RE: IBM client access for v5R4 not working on widows server 2012

Posted:
RE: IBM client access for v5R4 not working on widows server 2012

Hello.

If possible, you may want to look at using IBM Access Client Solutions instead of Client Access.  I personally haven't used client access for a few years.  Here's a link to ACS:

http://www-03.ibm.com/systems/power/software/i/access/solutions.html


Last edited 12/15/2016 at 08:36:06





valmes

RE: RE: IBM client access for v5R4 not working on widows server 2012

Posted:
RE: RE: IBM client access for v5R4 not working on widows server 2012

Hi,

thanks for the reply, i going tto try it right away.


Last edited 12/19/2016 at 02:29:12





valmes

RE: RE: IBM client access for v5R4 not working on widows server 2012

Posted:
RE: RE: IBM client access for v5R4 not working on widows server 2012

Hello bsvtone,

I tried your solution but maybe I miss something. I download the acs. But how can I solve my problem?

I launch it and get the IBM i Access Client solutions. Is it the "IBM.Data.DB2.iSeries.dll"? Or provider .net?

I am a little lost. If you can help please.

Thank you


Last edited 12/29/2016 at 05:00:14





bvstone

RE: RE: RE: IBM client access for v5R4 not working on widows server 2012

Posted:
RE: RE: RE: IBM client access for v5R4 not working on widows server 2012

Are you trying to use an ODBC connection to get data from the IBM i (AS400)?   Why not use the IBM i as the web server, or set up some requests to retrieve data from it using XML or JSON (using RESTful requests).  Even at V5R2 the Apache web server on the IBM i is really good.

Sorry I can't help with ODBC.  IBM won't help since your OS version is way out of date.  The only other thing I can think of is if you try posting your question on the Midrange-L list at www.midrange.com.


Last edited 12/29/2016 at 09:08:52




Reply




Copyright 1983-2017 BVSTools
GreenBoard(v3) Powered by the eRPG SDK, MAILTOOL Plus!, GreenTools for Google Apps, jQuery, jQuery UI, BlockUI, CKEditor and running on the IBM i (AKA AS/400, iSeries, System i).